«Оберіг для воїна». Хмельницькі гімназисти готують подарунки для АТОвців .

1299

Особливим способом хмельницькі школярі висловили свою підтримку і слова щирої подяки нашим військовим на передовій. Учні хмельницької гімназії №2 проводять акцію «Оберіг для воїна». Для захисників українських кордонів школярі власноруч виготовили обереги із керамічної  глини. Гімназисти кажуть, обереги будуть підіймати моральних дух воїнів та підтримувати їх у важкі хвилини. Передати подарунки військовим планують до Великодня.

  Тризуб, сокіл та козак Мамай – такі обереги виготовляють хмельницькі гімназисти для АТОвців. Акцію “Оберіг для воїна” започаткували у хмельницькій гімназії №2. Ініціаторами виступили самі учні. Кажуть, таким чином хочуть сказати нашим військовим, що про них пам’ятають.

Ініціативу школярів радо підтримали вчителі. Ба більше – скульптор Роман Албул, який власне створював пам’ятник Небесній Сотні, надав гімназистам матеріал та форми для виготовлення оберегів.

Для зображень на оберегах обрали патріотичні символи.

До виготовлення оберегів приєднались і вчителі. На уроках праці, образотворчого мистецтва та на перервах всі разом вже виготовили три сотні оберегів і сподіваються відправити їх хлопцям на схід до Великодніх свят.  Гімназисти кажуть, будуть продовжувати свою справу до кінця навчального року. Хочуть зробити обереги для якомога більшої кількості військових.

" " " "