За зупинку в забороненому дорожнім знаком місці закон карає штрафом

936

За зупинку в забороненому дорожнім знаком місці закон карає штрафом. Про це вкотре нагадали у Полонському районному суді. Там, у судовій залі, оштрафований водій та поліцейський, який притягнув його до адміністративної відповідальності за порушення ПДР, доводили, чиї дії були правомірними, а хто закон таки порушив.

Микола Назаренко – водій з багаторічним стажем. Каже, його автівка, що їздить на дизпаливі, у мороз підводить не вперше: двигун просто зупиняється і, аби його завести знову, потрібні зусилля і час. Так, стверджує, було і цьогоріч, 15 лютого. Проїжджаючи центральною вулицею Полонного, двигун його Оpel -я почав давати збій, тож він змушений був скермувати авто під знак «Зупинку заборонено».

Такий маневр не залишився поза увагою поліцейських, котрі якраз патрулювали центром міста.

Згідно з постановою, Микола Назаренко повинен сплатити 255 гривень штрафу. Але ж справа не в грошах, запевняє чоловік і додає: одразу попередив поліцейського – доводитиме у суді, що зупинка була вимушеною.

Утім, доказів, що водій й справді зупинився вимушено, районний суд не встановив.

Суд наголошує: позивач не підтвердив належними доказами обставин, пов’язаних із несправністю авта, як то, висновки фахівців чи результати діагностування технічного стану автомобіля. Відтак Феміда робить висновок – закон на боці інспектора поліції, а от позивач, зупинившись у зоні дії заборонного знаку, його таки порушив.

Своїм правом оскаржити винесене рішення позивач обіцяє обов’язково скористатися. Тож, імовірно, незабаром свої версії події 15 лютого обидві сторони озвучуватимуть вже у Вінницькому апеляційному адміністративному суді.

 

" " " "