Старокостянтинівському шпиталю – 75 років

1863

До Старокостянтинівського військового шпиталю приїздять на реабілітацію армійці з усіх регіонів України. Нині це єдиний в державі повноцінний центр, де працюють над медико-психологічним відновленням бійців, котрі пройшли війну на Донбасі. Не зважаючи на скорочення котре відбувалося у Збройних силах з 2008 року, вдалося зберегти матеріальну базу та лікарський колектив. Тож нещодавно тут відзначили 75-річчя з дня створення медичного закладу.

Христина Онуфрійчук – лікарка Старокостянтинівського військового шпиталю, працює із бійцями котрі потребують психологічної реабілітації, після проходження служби у зоні проведення АТО. Каже, нині бійці готові йти на контакт із лікарями. Головне знайти правильний підхід до пацієнта, та методи його відновлення. Часто помічними стають не стільки ліки, а спілкування та психотерапевтичні методики роботи із вояками.

Саме психологічною реабілітацією займаються у Старокостянтинівському військовому госпіталі. Це – єдиний в Україні повноцінний заклад такого спрямування. Днями тут святкували 75-річчя з дня заснування. Кажуть, тут є усе для повноцінного відновлення українських захисників.

Здебільшого бійців турбують стресові розлади. За словами психологів нині в Україні збільшується кількість тих, хто страждає посттравматичний синдромом. Тому потрібні фахівці, котрі готові і вміють працювати із такими пацієнтами.

До початку війни на Донбасі у Збройних силах загалом, а у військово-медичній службі зокрема проходило скорочення. Не оминуло це і Старокостянтинова. У 2014-му тут була поліклініка. Однак вже з лютого 2015-го року бійці почали проходити повноцінне лікування в психіатричному відділенні реабілітаційного центру Міністерства оборони України.

" " " "