Обіцяли – виконали: у дитячому відділенні протитуберкульозного диспансеру облаштували кімнату відпочинку.

529

Справжній оазис посеред лікарні: у дитячому відділенні протитуберкульозного диспансеру облаштували відпочинкову зону. Напередодні Нового року ми розповідали, заклад взяли під опіку хмельницькі волонтери. Перше, що обіцяли – привести до ладу єдине місце, де малеча має змогу перепочити від лікування. Обіцяли – виконали.

Тепер у дитячому відділенні протитуберкульозного диспансеру – власний оазис. І мова – не лише про малюнок на стіні. Це – єдине місце, де хвора на туберкульоз малеча має змогу перепочити від лікування.

На те, щоб зібрати потрібну суму, кажуть волонтери, вистачило буквально кілька місяців. На все про все пішло 20 тисяч. Більшість добродіїв бути названими не забажали, адже роблять це – не заради піару, а від щирого серця.

Добрих справ в планах у благодійників – чимало. Адже, кажуть, до діток без подарунків не личить приходити. Цього разу вітали усіх із Днем знань.

Наразі на лікуванні у диспансері перебуває 16 діток. Попри вік, у всіх – різні, але стійкі форми туберкульозу. Лікарі кажуть, таких в Україні більшає з кожним роком.

У стаціонарі діти лікуються десь до року. Хоча вже на 2-3-ій тиждень лікування є абсолютно й цілком безпечними для оточуючих. В закладі на постійній основі здійснюють інфекційний контроль.

Хоча приходити до таких діток цілком безпечно, мало хто поспішає сюди з допомогою. Волонтери благодійного фонду – чи не єдині, які опікуються даним закладом. Кажуть, таким чином показують приклад.

Чим покращити життя діток у протитуберкульозному, кажуть, знають – замовлення вже отримали.

 

" " " "