Обіцяної надбавки – не отримали

918

Обіцяної надбавки – не отримали. Медики Волинської обласної лікарні, які працюють з хворими на коронавірус, обурюються, що досі не мають трьохсотвідсоткових доплат. Уряд їх пообіцяв ще наприкінці березня. Першого хворого з ковід-19 госпіталізували в обласну лікарню 13 квітня. Тому медики очікували, що квітневі зарплати зростуть.

Ці медики і справді працюють на перодовій у боротьбі з коронавірусом. Власне, в Боголюбах, де приймають найважчих хворих. Окрім медстер, лікарів, надбавку мають отримати працівники харчоблоку, санітари, ліфтери, аптекарі  і не тільки. Загалом – 309 людей. Трохи більше десятка з них – зібралися біля першого корпусу обласної лікарні в Луцьку, аби отримати пояснення від керівництва.

Медиків запевнили, що доплата буде. Щоправда коли саме – невідомо. Спочатку потрібно оформити документи та виконати умови Національної служби здоров’я України. Це нелегко – пояснює очільник закладу.

Працівників обласної лікарні заспокоїли і відправили на роботу. Порадили чекати. Хоча в чотирнадцяти регіонах України їхні колеги вже отримали надбавки. За словами Президента, Волинь та деякі інші області ще й досі застрягли в бюрократичній тяганині.

Зокрема, у Волинській обласній державній адміністрації лише 14 травня відзвітували, що дадуть доплати працівникам лікарні у Боголюбах.

" " " "