Обладнання для амбулаторій

457

Заклади охорони здоров’я Хмельницької громади отримали медичні аналізатори крові та сечі. Вартість одного комплекту — 230 тисяч гривень. Таке придбання вже працює в Олешині. На часі – оснащення інших сіл тер громади. Відштовхувались від раціональності та економії. В центрі первинної медико-санітарної допомоги порахували – закупити обладнання дешевше, ніж возити зразки у Хмельницький. Переваги такого обслуговування уже оцінили сільські жителі.

За день до амбулаторії звертається до трьох десятків жителів, адже село чималеньке.

Відтепер сільські амбулаторії отримали технічне підсилення у вигляді аналізаторів. Це значно спростило роботу тутешніх медиків.

Місто має у підпорядкуванні 4 сільських амбулаторії та ФАПи населених пунктів, що приєднались до громади. Тож понад 5 тисяч населення обслуговуються у всі місцевих медзакладах.

Згідно програми медичних гарантій, в амбулаторіях мають здійснюватись такі дослідження, як аналіз крові та сечі. Тож по тендеру центр ПМСД закупив 4 аналізатори. Вони показують результат менше, ніж 30 хвилин.

Центр первинної медико-санітарної допомоги вивчає матеріальну базу приєднаних амбулаторій. У частині із них до початку зимового періоду зроблять ремонти.

" " " "