Обласний бюджет зазнає змін: в проекті їх затвердили на колегії.

1106

Хто працює – той їсть: колегія ОДА затвердила проект рішення про внесення змін до обласного бюджету. Близько 81-го з половиною мільйони поки що міфічних гривень розподілили між усіма галузями. Переконують, до кінця року кошти стануть реальними, бо, за підрахунками, враховуючи суттєве перевиконання бюджету за півріччя поточне, до кінця 2017-го може набігти і більше сума.

Майже на 33 мільйони гривень у плюсі залишився бюджет краю за результатами першого півріччя. Його перевиконали ледь більше, аніж на 20 відсотків. А, відтак, спланували – до кінця року перевиконають майже на 81 з половиною  мільйони. Їх уже поділили, затвердивши проект рішення «Про внесення змін до бюджету на 2017-ий». У ньому чітко визначено пріоритети по кожній галузі – на них, власне, і спрямують майже всі надлишкові кошти.

За допомогою понаднормових коштів в області також планують зреагувати на звернення керівників міст, сіл та районів щодо проблем із водопостачанням. Це сьогодні – суттєве питання, котре конче потребує вирішення. Саме тому у змінах до бюджету 12 мільйонів поки скоріш віртуальних, аніж реальних, утім, виділять не всім – лише тим, хто встиг попросити про допомогу до 1 вересня.

Іще одне питання, котре планують вирішити за допомогою бюджетного надлишку – відновлення інвестиційної привабливості аеропорту. Себто, погашення існуючих боргів підприємства, котрих – чимало.

 

" " " "