Обмеження у роботі закладів харчування – є незгодні

854

О восьмій – покиньте приміщення. Заклади харчування, після переходу міста у червону зону, працюють з обмеженнями. Це викликає нарікання з боку підприємців, адже саме у вечірній час збільшується кількість клієнтів. Ресторатори скаржаться у міську раду, втім – ті вплинути на постанову кабміну не можуть.

Заклад громадського харчування у центрі міста лише 9 жовтня відкрив свої двері для відвідувачів. Тут пропрацювали тиждень за звичним графіком, згодом місто потрапило у «червону» зону. Тожс макувати піцою чи ролами у ресторані можна лише до 8 години вечора.

У закладі не видають звичайне паперове меню та змушені розсаджувати великі компанії за окремі столики. Такі застереження не завжди знаходять розуміння з боку клієнтів. Карантинні обмеження позначились і на обсязі прибутку.

Скорочень персоналу у ресторані поки уникли. Втім, разом з іншими рестораторами планують звертатись до міської ради з проханням відновити звичний режим роботи.

Як каже заступник міського голови Володимир Гончарук, такі поодинокі звернення уже надійшли від підприємців. Втім, вплинути на постанову кабміну у міській раді не можуть.

Таке рішення Володимир Гончарук називає компромісним. Адже у разі повного закриття закладів місцевий бюджет недоотримає значні кошти. А підприємці взагалі будуть під загрозою закриття.

У міській раді сподіваються – обмеження з часом послабшають. Тож радять рестораторам набратись терпіння.

" " " "