Хмельницькі школи незабаром знову повернуться до навчального процесу

У міськраді мають надію, що семестр закінчиться в очному режимі

1155

Вже з понеділка наступного тижня хмельницькі школярі знову сядуть за парти після осінніх канікул. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької міськради.

При цьому мер Хмельницького Олександр Симчишин зазначив, що наразі керівництво міста ще не обговорювало питання про форму навчання. Натомість міський голова висловив надію, що перший семестр 2020-2021 навчального року закінчиться в звичному очному режимі і навчальні заклади не доведеться повністю закривати на карантин.

“Наскільки довго школи вийдуть, наразі ніхто сказати не може. Об’єктивно все залежатиме від епідеміологічної ситуації. Наразі в нас є спад, скажімо так, по гострореспіреторних захворюваннях. Фактично грип ще не фіксувався, тому я сподіваюсь, що перший повноцінний семестр все-таки школи в нас відпрацюють в очному режимі”, — сказав міський голова.

Також він додав, що на його думку, до якої схиляється більшість експертів, закривати школи на карантин та переводити навчальний процес на дистанційну форму через декількох інфікованих учнів чи вчителів не доцільно. Замість цього на дистанційну форму навчання, у разі виявлення хворого учня, переведуть клас, в якому він навчається. Якщо ж захворіє хтось з вчителів, то його підмінятимуть колеги.

Читайте також: COVID-19: на Хмельниччині зафіксували у 6 разів більше інфікованих, ніж людей, що одужали

Вже завтра у навчальних закладах увімкнуть опалення. Тож в понеділок вранці у класах буде тепло, а уроки розпочнуться за розкладом.

" " " "