«Обирати тобі» у Хмельницькому

907

Якщо випив, з ким поїдеш? У Хмельницькому провели акцію «Обирати тобі». Влаштували її поліцейські та халківці. На майданчику навпроти кінотеатру Шевченка вони розмістили чотири автівки – швидка медична допомога, патрульна машина, ритуальна служба та таксі. Серед транспорту містяни мали б обрати, чим добиратися додому. 

 Пан Михайло – вже понад 30 років за кермом. За весь цей час, розповідає, жодного разу не дозволив собі їхати напідпитку.

 Їхати п’яним зась і для Володимира Огойка. Серед друзів, каже, також немає захмелілих відчайдух.

 А ось повна картина не така позитивна. За неповний поточний рік патрульні вже впіймали до тисячі п’яних за кермом.

 З 2,5 тисяч аварій, що трапилися в області за неповний рік, 6% спричинили п’яні водії. Показник, на перший погляд, невеликий, втім, це тільки здається, бо ж переважно, такі автопригоди з потерпілими або навіть загиблими. Аби привернути увагу містян до захмелілої проблематики, копи та громадські активісти у середмісті влаштували акцію.

 Вибір – очевидний, кажуть патрульні, втім, на жаль, не для всіх.

 Варіант найкращий, та обирають його далеко не всі. Не лякають п’яних відчайдух можливі наслідки такого водіння, штрафи чи навіть вилучення прав. Вони успішно кермують без них та потрапляться копам по кілька разів на рік. Змінити ситуацію повинен наступний рік, бо ж, можливо, за п’яне водіння буде вже не адміністративна, а кримінальна відповідальність.

" " " "