Очільник області прозвітував за 100 днів роботи

1381

Бо­роть­ба з ко­руп­ці­єю, ре­монт до­ріг, дос­тупна ме­ди­ци­на, на­леж­на ін­фраструк­ту­ра, від­кри­та вла­да та роз­ви­ток міс­це­во­го са­мов­ря­ду­ван­ня – основні пріоритети Вадима Лозового. Про це він повідомив під час регіонального форуму, де звітував за 100 днів своєї роботи. Очільник області пообіцяв – аеропорту в Хмельницькому бути і відновив ліквідований раніше департамент.

Повний зал філармонії, делегації з районів, курівники різних рівнів, активісти, духовенство та журналісти. Нині заслуховували звіт голови Хмельницької ОДА Вадимо Лозового за 100 днів роботи на посаді. Губернатор зазначив, що ста днів йому вистачило, аби розібратись у проблемах області та визначити пріоритети.

Одним з найбільших своїх досягнень за час роботи, Вадим Лозовий вважає прискорення темпу ремонту та будівництва доріг. Як зазначив губернатор, за 100 днів його керівництва, в області відремонтовано 100 кілометрів доріг. Цьогоріч на дороги місцевого значення було виділено  близько 500 мільйонів гривень.

Наразі вже є затверджений перелік доріг, які ремонтуватимуть  в наступному році. На ці роботи планують виділити 750 мільйонів гривень. Також, губернатор відзначив, що з мертвої точки зрушене питання відновлення діяльності Хмельницького аеропорту. Пан Лозовий пообіцяв докласти усіх зусиль, аби летовище у місті таки запрацювало.

Також, голова облдержадміністрації відновив Департамент екології і природніх ресурсів. Рішення ним вже підписане. Вадим Лозовий пообіцяв на посаду керівника “обрати гідну кандидатуру”.

Надважливим завданням вважає губернатор забезпечення дітей якісною освітою. З 1-го вересня в області запрацювало 10 опірних шкіл, ще дев’ять планують створити до кінця року. З цього року першачки почали вчитись за стандартами Нової Української школи, в області перепідготовку пройшли 9 сотень вчителів. Та Вадим Лозовий зазначив, хоч на потреби освіти виділені необхідні кошти і з державного і з місцевого бюджетів, не всі вони й досі використані. Голова ОДА закликав освітян та очільників міст і сіл не затягувати із освоєнням коштів.

На останок , Вадим Лозовий пообіцяв викорінити корупцію та й надалі розвивати економічний потенціал області.

" " " "