Одна амбулаторія на 22 села. Вже більше року Бутівська амбулаторія надає послуги населенню.

1111

Бутівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини обслуговє нині 22 села. Ще недавно тут було аварійне приміщення колишньої контори колгоспу. Минулоріч за ініціативи Старокостянтинівської районної адміністрації з бюджету району виділили близько 700 тисяч гривень на капітальний ремонт першого поверху будівлі. Сьогодні тут бутівчани та жителі навколишніх сіл отримують якісні умови для перебування у закладі, а медичний персонал – належні умови праці, сучасне медичне оснащення.

В умовах реформування медичної галузі медицина на селі має свої завдання і потреби. Вирішення задачі наближення якісної медичної допомоги жителям села є вкрай актуальною. Одним із головних завдань є створення належних умов для роботи медичного персоналу амбулаторії загальної практики сімейної медицини, профілактики та лікування жителів села. У селі Бутівці, Старокостянтинівського району, вже більше року працює амбулаторія загальної практики сімейної медицини. На цей проект із районного бюджету було виділено близько 700 тис грн. За ці кошти бутівчани отримали якісні умови для перебування у закладі, а медичний персонал – належні умови праці, сучасне медичне оснащення.

В лікарні кажуть, голова Старокостянтинівської РДА Сергій Фесун, особисто контролював перебіг ремонтних робіт у закладі. Слідкував аби ремонт виконувався якісно, професійними працівниками.

Бутівецька амбулаторія обслуговує 22 села. Тут функціонують кабінети сімейного лікаря, фельдшера та акушерки, кабінет профілактичних щеплень, фізіотерапевтичний кабінет, аптека, маніпуляційна і денний стаціонар. Дбають в амбулаторії і про тих, хто живе далеко від медзакладу, та про людей похилого віку. Аби не добиратись в холод та слизькими дорогами, керівництво амбулаторії запустило послугу пересувного флюорографу. Протягом двох тижнів автівка буде їздити селами та перевірятиме населення.

Завдяки небайдужості керівництва району та розумінню основних пріоритетів розвитку сіл, нині мешканці Бутівців та прилеглих населених пунктів мають можливість отримувати якісні медичні послуги в належних умовах.

 

" " " "