Одна тисяча ялинок на день.

711

Одна тисяча ялинок на день. Рекордну кількість ялинок вдалося продати Хмельницькому обласному управлінню лісового господарства. Загалом лісовики планували реалізувати не більше ніж 11 тисяч одиниць для подолян. Та за підсумками цифра перебільшила 24 тисячі. Саме стільки було доставлено й реалізовано і на Хмельниччину, і навіть частину до столиці. Вартість деревцят коливалася від 50 до 100 гривень.
Органи місцевої влади та оптовики – саме ці організації створили справжній ажіотаж із закупівлі ялинок. Цього року у Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства вже встигли підбити підсумки. І за місяць їм вдалося продати рекордну кількість дерев. Понад 24 тисячі одиниць забезпечили усю область і не тільки. Порівняно із минулим роком кількість проданих ялинок перевищила вдвічі.
Ялинки реалізовували з 10 господарств Хмельницької області. Найбільше доставили з Ярмолинецького господарства, а це три з половиною тисячі ялинок. Не пасли задніх й у Славутському, Шепетівському та Ізяславському господарствах, а це майже по півтори тисячі дерев. А от з Летичівського лісгоспу до столиці доставили найбільшу кількість дерев – це понад тисячу ялинок. Наші ялинки прикрашають Софіївську та Контрактову площі і їх визнали одними із кращих у Європі.
Такий ажіотаж лісівники пов’язують із усвідомленням людей про екологічність продукту. Адже після того, як новорічна красуня потішить своїх власників, її утилізують комунальники. Ліси від такої кількості вирубки не постраждали. Навпаки – таким чином відбувається омолодження лісу – переконують лісівники. І гарантують, що на одне продане деревце у лісогосподарстві висаджують кілька нових саджанців.

" " " "