Одвічна проблема Давидківчан – чий все ж таки став.

1752

Повернути ставок у власність громади. Такий підсумок зборів, які на місцевій водоймі провели жителі села Давидківці Хмельницького району. Ось уже який рік вони боряться, аби водна артерія приносила користь місцевим людям, а не збагачувала окремих орендарів.

Майже п’ятдесят гектарів водного плеса в селі Давидівці Хмельницького району кожного року є невід’ємною темою випуску новин обласного телебачення. Ця водойма, яка знаходиться поблизу міста, з року в рік знаходить своїх нових  власників. Адже вирощування риби на таких площах  – це свого роду золота жила. Місцеві активісти кажуть, орендарі податків сплачують мізер, натомість до кишень кладуть мільйони.

Ставок свого часу передали комунальному підприємству, яке створили при районній раді. Те ж в свою чергу віддало водойму у приватні руки. Місцеві жителі впевнені – це незаконно, мовляв, не обійшлося без підробки документів.

Майбутнє цієї водойми вирішувалося вже у кількох судах. Втім, безрезультатно. Прокуратура їх програла. Тепер,  кажуть люди, позовні заяви будуть надходити  від всієї громади села, поки не буде позитивного рішення.

Свого часу на місці цього водного плеса був менший ставок. Але силами людей та тодішнього колгоспу водойму розширили. Ось тоді, відчувши можливість наживи, ставок у людей і відібрали. Людей залишили ні з чим, навіть без законної можливості порибалити на одну вудочку. Окрім словесних погроз, подекуди не обходиться і без стусанів з боку охоронців водойми.

А поки судові справи ще тривають, місцеві вирішили взяти справу у свої руки і  зарибити водойму. На це збирали гроші всім селом.

Сільський голова, який також був присутній на зборах, наголошує – потрібно зробити все, щоб водойма перейшла у власність громади, тим самим, в подальшому, приносила чималі прибутки,  які підуть на розвиток населеного пункту.

Люди ж будуть стояти на своєму до кінця. Та додають – якщо питання не знайде позитивного вирішення – будуть вдаватися до кардинальних дій.

 

" " " "