Опалювальний сезон під загрозою! Підсумки тижня .

818

50 на 50 – або буде або ні! Через взаємні борги Шепетівка може знову залишитися без тепла. Вже четвертий рік поспіль опалювальний сезон у місті під загрозою. Ціна питання – 60 мільйонів гривень. Саме стільки заборгувала «Шепетівка Енергоінвест» НАК «Нафтогазу». Однак, 40-к мільйонів винні самій  опалювальній компанії. Проблему намагалися вирішити на усіх владних рівнях – від місцевої до урядового. Паралельно вже третій рік поспіль опалювальні баталії тривають і у суді: міська влада намагається розірвати договір концесії  із «Енергоінвестом» – однак крапку у ситуації ставити зарано. Юлія Астафурова  дізнавалася чи грітимуть батареї не лишень у Шепетівці, а й взагалі в області.

 Так було торік.

 У 2018 ситуація може повторитися. Опалювальний сезон 40-ка тисячного міста знову під загрозою. За чотири роки борг місцевого теплопостачального товариства виріс до 60 мільйонів гривень.  

 Опалювальна компанія висуває свої претензії. Мовляв, вони боржники, бо їм самим боргують: 20 мільйонів гривень за пільги і субсидії завинила держава, 9-ть –  місцева влада і ще 12 мільйонів  – населення.  Вихід із ситуації – переведення усієї опалювальної мережі Шепетівки у комунальну власність. Однак, тут теж поки що домовитися не вдалося.

 Аби тепло було хоча б у навчальних закладах, 8 з 10 шкіл вже перевели на автономне опалення.

 Тим часом головний комунальник області заспокоює, мовляв, до холодів тепло буде в усіх оселях Хмельниччини.

" " " "