Осіння кампанія призову до війська стартує вже в жовтні.

836

Осіння кампанія призову до війська стартує вже в жовтні. Всього лави Збройних сил, Національної гвардії та прикордонників поповнять трохи близько 750 мешканців Хмельниччини. У обласному військовому комісаріаті кажуть, для чоловіків, котрі служби у армії уникають передбачена кримінальна та адміністративні відповідальність.

З початку жовтня і до грудня включно триватиме осіння призовна кампанія до війська. За цей час на строкову службу прикличуть 750 подолян. Строковики проходитимуть армійський вишкіл у частинах, що розташовані здебільшого у Хмельницькій області.  за виключенням зони проведення операції об’єднаних сил.

Вік призовників цьогоріч не змінився. Призову підлягають чоловіки від 20 до 27 років, котрі не мають проблем зі здоров’ям та відстрочок. Нині на обліку у військових комісаріатах області є близько 15 тисяч чоловіків. До слова, порядок вручення повісток у законі не прописаний.

Крім Хмельницької області призовники служитимуть і у частинах, що розташовані по всій території України, за виключенням зони проведення операції об’єднаних сил. Однак спочатку 750 новобранців будуть направлені до навчальних центрів, де пройдуть належну військову підготовку.

Не бракує і тих, хто воліє служби у армії уникати.  Нині списки ухилянтів в обласному військовому комісаріаті не розголошують. Проте кажуть кількох за минулий, весняний, призов таки було притягнуто до відповідальності.

 

" " " "