Останній день змінити місце голосування – чи є черги?

508

15 липня – останній день подачі заявок на зміну місця голосування. На президентські вибори  півтори тисячі виборців виявили бажання голосувати не за місцем реєстрації. Традиційно, активніше люди звертаються в останній тиждень перед виборами.

Пані Майя у черзі до реєстру простояла не більше ніж півгодини. Як і решта свідомих громадян, прийшла написати заяву, аби її включили до списку на одній з виборчих дільниць міста.

За словами начальника відділу ведення реєстру виборців в останній день голосування до 15 години написали заяви понад 150 людей. Всього ж місце голосування змінило 1250 виборців. Процедуру до парламентських виборів спростили, тож великих черг в установі немає. Для відвідування спеціалістів потрібен лише паспорт громадянина України. А от тим, хто не встиг  включити своє прізвище у списки, зробити це можна лише через суд.

У реєстрі кажуть, одразу після опрацювання заяв почнуть формувати додаткові списки. Перевірити своє прізвище можна через кабінет виборця, особливо це стосується тих, хто голосує вперше, або раніше отримував бюлетеня на закордонній виборчій дільниці. Деякі громадяни періодично демонструють пасивність до виборчого процесу.

Проголосувати за додатковими  списками можна за наявності паспорта громадянина України.  У реєстрі прогнозують, що загалом дільницю змінять 1400 виборців.

 

 

 

" " " "