Останнє обговорення. Якою стане транспортна система Хмельницького після реформи?

1674

Останнє обговорення. У Хмельницькому громадськості презентували майбутню транспортну реформу міста. Так перевагу надаватимуть великогабаритному транспорту і перевізникам, котрі вже замінили маршрутки на автобуси. Крім того запланована система GPS-навігації, з її допомогою слідкуватимуть за переміщенням громадського транспорту як самі перевізники так і пасажири. Втім, не всі залишилися задоволеними новою реформою.

Двадцять тролейбусних та п’ятдесят один автобусний – таку кількість маршрутів містить нова транспортна система міста Хмельницького. Кожен із них докладно розглянули під час громадських слухань у будинку культури. Перевагу надаватимуть електротранспорту, велико й середньо габаритним автобусам.

В центр міста маршрутки взагалі не заїжджатимуть. Кам’янецька, Подільська повністю належатимуть автобусам і тролейбусам. Їхню кількість планують збільшити.

Так до першого автовокзалу тепер курсуватиме аж три  маршрути: двадцятий, сімнадцятий і вісімнадцятий. Тринадцятий сполучить Гречани із Раковим. П’ять маршрутів курсуватимуть на Озерну. А четвірка взагалі зникає із карти. Так само мав би зникнути і п’ятий тролейбус, та його залишили.

Є зауваження у громадських активістів і до автобусних маршрутів. Зокрема, до кількості машин на тому чи іншому сформованому для пересування містом відрізку шляху.

Ці слухання були останніми, втім остаточної крапки не поставили. У вересні заплановане засідання виконкому, котре визначить, якою буде транспортна мережа міста.

 

" " " "