ОСВЯЧЕННЯ ХРАМУ В АНТОНІНАХ

282

Боже слово українською мовою. Освячення храму св.Димитрія очолює архиєпископ Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк Української Греко-Католицької церкви. Саме з його благословення розпочали будувати храм у Антонінах.

У 2018 році до Антонін приїхав випускник тернопільської вищої духовної семінарії Андрій Миколів. Спершу тут збудували маленьку капличку. Через рік поряд з нею розпочали зводити храм.

Поки будувався храм богослужіння проводили поруч у капличці. Тут же організовували навчання для дітей. Щовихідних дітям розповідають про Боже слово і навчають жити за його заповідями.

Будували храм протягом чотирьох років. До його зведення долучалися прихожани та благодійники з Тернопільської та Хмельницької областей. Богослужіння тут проводять українською мовою.

На Хмельниччині нараховується 55 храмів української греко-католицької церкви. ЇЇ прихожани вирізняються проукраїнською позицією. Вони допомагають переселенцям та військовим. У храмах лунає молитва за мир та перемогу України.

З освяченням храму жителі та гості Антонін сподіваються на подальше укріплення духовності селища. Вірять,- з Божою допомогою і українського війська Україна обов’язково переможе.

" " " "