АРОМАТ НЕ ТРОЯНД

196

Аромат відчули всі. Декілька днів поспіль жити нормальним життям хмельничанам перешкоджає неприємний запах. Сморід відчули у кожному куточку міста. Проблему взялись вирішувати місцеві екологи. Для початку розпочали перевіряти всі фермерські господарства. Проблему виявили на одному з таких.

Для підживлення землі аграрії, як зазвичай,  вирішили внести органічні добрива. Під час їх внесення зламався трактор який культивував землю і таким чином не дозволяв розповсюджуватись неприємному запаху. Проте внесення добрив не припинили. Розійтись запаху органіки допоміг ще й сильний вітер. Директор підприємства нові аграрні технології визнає провину.

Староста села Олешин Валентина Базилюк розповідає, за півтора року співпраці з Новими аграрними технологіями з такою ароматною проблемою зіткнулась вперше. Каже,  місцеві жителі про неприємний запах не повідомляли. Староста додає, не вважає неприємний запах великою проблемою

За начебто простим підживленням землі ховається насправді величезна проблема. Адже органіку на поля вносили у рідкому вигляді, хоча для початку добрива мали б компостувати. Це зауважив начальник управління з питань екології.  З часом внесена рідка органіка через грунт проходить в підземні води, тим самим забруднюючи вже і без того брудну воду.

Очевидне порушення зафіксували працівники держпродспоживслужби та правоохоронці. Тож будемо слідкувати за розвитком подій.

" " " "