Отруйні гриби теж смачні: рятувальники нагадують елементарні правила порятунку

1457

З початком осені  працівники Управління ДСНС у Хмельницькому провели рейдові перевірки місць стихійного продажу грибів. Застереження щодо небезпеки вживання дикорослих грибів серед громадян залишаються найбільш дієвим способом запобігання отруєнням.

Осінній сезон збирання грибів розпочався на Хмельниччині. Торгові ряди міських ринків вкриті лисичками, маслятами, підосичниками. Обрати можна на будь який смак. Та варто пам’ятати, що гриби є досить небезпечним продуктом, який може призвести до отруєння. Тому працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області провели профілактичну роботу серед продавців грибів.

Проте, всі продавці впевнено твердять, що добре знаються на своєму товарі.

Рятувальники застерігають хмельничан – не купувати гриби у не призначених для цього місцях та ретельно перевіряти куплений продукт.

Рятувальники роздали усім листівки, в яких зазначається, що не варто збирати грибів поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях; не потрібно збирати грибів з ушкодженою ніжкою, старих, в’ялих, червивих або ослизлих. Не треба порівнювати зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках – вони не завжди відповідають дійсності. Ні в якому разі не пригощайте грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.

 

" " " "