Три історії кохання Меджибожа.

1226

У Хмельницькому відбулася лекція «Три історії кохання Меджибізької фортеці». Автор – Ігор Западенко – намагався показати стару фортецю з іншого боку. Бо за часи її існування кам’яні стіни бачили чимало історій закоханих людей. Три любовні пари охоплюють чотири століття. Всі вони – відомі постаті не тільки в Україні, а й Європі. Та відомі не своїми захопленнями.Автор: Меджибізька фортеця – одна із найстаріших архітектурних споруд  на землях Поділля. Вона розташована в невеликому селищі, але приваблює чималу кількість туристів. Історія фортеці тісно перепліталася з історіями кохання. Так каже Ігор Западенко, який організував лекцію про фортецю хмельничанам.  Три розповіді про кохання – абсолютно реальні, переконує Ігор. Вони не мають відношення до туристичних байок, якими полюбляють заманювати потенційних відвідувачів.

Три історії кохання, які звершилися задовго до нашого народження. Вони найбільше надихають автора лекції. І він щиро вірить, що кожен, хто їх почує, наступного разу подивиться на фортецю іншими очима.

Лекція побудована суто на історичних фактах. Одна із історій – про Тадеуша Костюшка, який закохався в знатну українську пані. Вчитель і його учениця боролися за власне кохання.

 

" " " "