ОЗНАЙОМЧИЙ ВІЗИТ

303

На Хмельниччині триває перевірка соціальних комунальних закладів обласної ради. Голова депутатського корпусу Віолета Лабазюк відвідала Ліщанський та Вереміївський будинки-інтернати для людей похилого віку та інвалідів. Під час ознайомчих поїздок є можливість наочно побачити умови перебування підопічних, поспілкуватися з перосналом та почути проблеми таких закладів.

У Ліщанському будинку-інтернаті, що на Ізяславщині другий дім знайшли тридцять людей. Гостям тут завжди раді. Для Валентина Сасіна особливі відвідувачі – його учні. Чоловік усе життя пропрацював вчителем. Після смерті сина та дружини живе тут. Невістка з онуком далеко, а після інсульту доглядати за собою чоловіку важко.

День у Ліщанському будинку-інтернаті плине неквапливо. Життя розділене проміжками згідно розпорядку дня – підйом, відбій, час для відпочинку, чотириразове харчування.

Дах над головою, смачна їжа та добре слово – найперше, чого потребують підопічні,- кажуть працівники інтернату, Він повністю фінансується з обласного бюджету. Вартість проживання однієї людини складає 327 гривні на день.

Чи раціонально використовують бюджетні гроші і чи справді люди задоволені життям в соціальних закладах – це на контролі обласної ради. Окрема увага приділяється ефективному використанню комунального майна. У Веремієвському будинку-інтеранті, що на Красилівщині  триває ремонт коридору житлового корпусу. На ці потреби з обласного бюджету виділили 340 тисяч гривень. У планах переобладнати пральню та облаштувати побутову кімнату-вітальню.

Соціальний захист – один із пріорітетних у роботі Хмельницької обласної ради.  Під час візиту голова депутатського корпусу Віолета Лабазюк оглянула матеріальну технічну базу, поспілкувалася з персоналом та підопічнимии будинків-інтернатів.

Ознайомчі візити триватимуть і надалі. На Хмельниччині функціонують 26 інтернатних установи. Наразі представники обласної влади вже побували у половині з них.

" " " "