П’ятеро кращих есеїстів

1566

П’ятеро кращих есеїстів. У Хмельницькому обласному апеляційному суді відбулося нагородження учнів, які впродовж двох місяців змагалися у володінні пером. На кількох сторінках паперу вони висловлювали власні, неупереджені та, подекуди, критичні думки про сучасний суд. Наші журналісти бачили нагородження переможців.

22 учасники змагалися за звання кращих есеїстів Хмельниччини. З них лише четверо отримали призові місця. Ще одне дісталося учениці за гарноримований вірш про «Сучасного Соломона».

Стартував конкурс 5 лютого. У письмових роботах учні розмірковували про професію судді. Найбільше зацікавились конкурсом школярі випускних класів. Вони – в пошуках майбутньої професії, тому залюбки пізнають судову справу із середини. За критичне і суперечливе бачення перше місце отримав  Владислав Галущак. Він – учень дев’ятого класу. Право любить вивчати як на уроках, так і вдома. Журі дивував роздумами про конфлікт моралі та закону. Каже, саме тут найбільша складність у професії судді.

Автор: Перемогу отримали учні, які не боялися бути унікальними. І хоча подібний захід відбувався вперше, як освітяни, так і в судді результатами задоволені.

У Хмельницькому Апеляційному суді вкотре акцентують увагу на власній відкритості. Окрім щотижневих екскурсій, впроваджують і писемні конкурси. Усе – для правильного формування активної молоді Хмельниччини.

" " " "