Паліативна допомога на Хмельниччині є однією з найгірших в Україні. 

1688

Паліативна допомога на Хмельниччині є однією з найгірших в Україні.   Більше 10% пацієнтів є невиліковно хворими і потребують постійного нагляду.   Але через брак ліжкомісць у лікарнях їх скеровують додому. Аби хоча б частково вирішити дану проблему, у Хмельницькому планують відкрити хоспіс.

4, 5 мільйона гривень. Саме стільки коштуватиме місту реконструкція приміщення під хоспіс –  медичний заклад, в якому перебуватимуть важкохворі.  Відділення створять на базі колишньої вузлової лікарні.  Роботи планують розпочати у квітні наступного року.   Наразі  готується прооектно-кошторисна документація.

Будівля лікарні  складається з двох частин.  Одна знаходиться на балансі міської ради, інша  на балансі Укрзалізниці. Це і створює додаткові проблеми,  додає Борис Ткач. Адже приміщення  не використовують,  а це в свою чергу  призведе до руйнації хоспісу. Крім того, за рахунок іншої частини можна  значно розширити  відділення.

Питання створення хоспісу  у  Хмельницькому стояло вже давно.  Паліативна допомога у нашому місті – одна з найгірших   в Україні.  Сьогодні  понад 10%   пацієнтів  є невиліковно хворими і  потребують спостереження цілодобово.

Загалом відділення передбачає одно- та двомісні палати, кожна з яких буде оснащена душовою кабіною та туалетом, та розраховане на 10 ліжок.

" " " "