Палію з Красилова прокурор додав рік тюремного строку

Винуватцеві замінено умовне покарання реальним

1559

За наполяганням прокуратури Хмельницький апеляційний суд скасував вирок Красилівського районного суду, призначений 23-річному палієві з Красилова, та замінив його на більш жорсткий, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Йдеться про судову ухвалу, що була винесена зловмиснику, який торік влітку спалив спортивно-оздоровчий спорткомплекс у Красилові. Ця історія трапилася в червні минулого року. Тоді 23-річний красилівчанин, який був добряче напідпитку, підпалив спортивно-оздоровчий комплекс, що розташований впритул до житлового будинку.

В результаті пожежі у спорткомплексі було знищено майна на 600 тисяч гривень. Якби не рятувальники, що оперативно спрацювали  та зуміли погасити пожежу, то вогонь міг би перекинутись на прилеглий житловий будинок і завдати ще більшої шкоди.

Читайте також: У Понінці жінка із помсти підпалила квартиру, в якій спали троє дітей

Однак районний суд, який розглядав цю справу, занадто м’яко підійшов до оцінки того, що було скоєно. В результаті районна Феміда засудила палія до чотирьох років позбавлення волі із дворічним випробувальним терміном. Тобто, зловмисник фактично міг взагалі не понести ніякого покарання, якби не скоїв чогось кримінального упродовж двох років.

Проте, на думку прокурора, таке покарання надто м’яке для зловмисника і не відповідає обсягу завданої ним шкоди. Тому від прокуратури надійшла апеляційна скарга на рішення районного суду. Отже, апеляційний суд переглянув справу і призначив палієві інше покарання. Він відбуватиме п’ять років за гратами, і ніякого іспитового строку йому не призначили.

" " " "