Субсидії в період карантину: що треба знати жителям Хмельниччини

Тим, хто звертається по субсидію вперше, доведеться проходити всю необхідну процедуру

1655

У Хмельницькому зараз триває перепризначення житлових субсидій на період з травня 2020 по квітень 2021 тим, хто вже їх отримував, повідомляє сайт міської ради.

Тим же,  хто звертається по таку допомогу вперше, доведеться пройти всю процедуру, яку потрібно. Претендент на субсидію має подати Заяву про її призначення, а також Декларацію про доходи і витрати осіб, які проживають у даному помешканні та претендують на призначення державної допомоги на оплату комунальних послуг.

Подати ці папери можна поштою на адресу упралвіння праці та соцзахисту населення: вул. Проскурівського підпілля, 32, м. Хмельницький, 29013. Можна буде також подавати їх у громадські приймальні, але після завершення карантину.

Читайте також: Субсидії в “епоху коронавірусу”: влада розповіла про особливості

Призначення субсидії у період карантину також має свої особливості:

  • Особам, які були під час карантину звільнені та зареєструвались як безробітні, субсидію призначають із врахуванням розміру допомоги по безробіттю.
  • На період, доки триватиме карантин, субсидія призначатиметься на підвищені соціальні норми споживання ресурсів. Ці норми будуть вищими за ті, що існували до карантину, у півтора рази.
  • З 1 травня також призупинено норму, відповідно до якої базова норма плати за житлово-комунальні послуги має становити не 15, а 20%. Ця зміна буде запроваджена, але згодом, лише з наступного місяця після скасування карантину.

Водночас влада просить містян вчасно розраховуватись за комунальні послуги, або борги за них не зростали.

" " " "