Пам’ятною ходою вшанували воїнів Небесної Сотні у Хмельницькому

620

 Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані. Гинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів, одним із яких була гідність. Своїх героїв хмельничани вшанували 20 лютого пам’ятною ходою.

 Близько тисячі хмельничан вийшли на Марш Героїв, присвячений пам’яті Небесної сотні. Військові, родичі загиблих та учасників Майдану, керівництво міста та області, священники та небайдужі хмельничани пройшлися центральними вулицями міста. Подоляни вкотре довели, що памятають про подвиг тих, хто віддав своє життя за Україну. Учасники маршу несли портрети тих, хто поліг на Майдані та на фронті.

 Учасники ходи пройшлись від Ангела Скорботи і до памятника Небесній Сотні. Там за полеглими бійцями провели молебень та вшанували їх хвилиною мовчання.

 Воїни Небесної Сотні загинули за свободу та незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного українця ці події не залишили байдужими. 

" " " "