Погода на Хмельниччині: вітряний понеділок і дощовий тиждень

Календарна зима завершується у дощах та мокрому снігу

1029

На Хмельниччині цей, останній, тиждень зими буде нестійка погода. Сьогодні, в понеділок, лютуватиме циклон із дуже символічним іменем Юлія, який сформувався над Німеччиною і долетів до нас. Від нас Юлія полетить на схід, щоб охопити всю Україну (Юлії, вони такі).

Опади по обіді вщухнуть і стануть слабшими, а от шалений вітрисько лютуватиме цілий день. Тому синоптики і, звичайно, служба ДСНС радять громадянам намагатися якнайшвидше обминати великі рекламні щити і високі дерева із товстими масивними гілками. Та й загалом постарайтеся сьогодні пересуватися вулицею лише невеликими перебіжками.

Загалом сьогодні та завтра на Хмельниччині зберігатиметься нестійка погода із ймовірними проблискам сонця, та переважно з похмурою і трохи дощовою погодою.

Температура увесь тиждень стрибатиме із невеличкого нічного мінуса у денний плюс. До середи вона зростатиме, і в середу, 26 лютого, синоптики обіцяють піковий показник – до +11 градусів удень.  Далі знову температура піде на спад. Але не такий, щоб аж зануритись у зиму.

У перший день весни, який цьогоріч припадає на неділю, синоптики обіцяють на Хмельниччині  плюсові температури і вдень, і вночі: від +2 до +7, однак далі, ймовірно, температура знову піде на спад, і березень іще покаже нам свій норов.

Втім, не будемо зазирати так далеко наперед. Краще постараймося гідно провести цю зиму з її минущими коронавірусами та неминущими нашими проблемами. Постараймося прихопити їх у весну якомога менше.

" " " "