В їх руках оживають ляльки: у Хмельницькому відбувся дитячий фестиваль-конкурс лялькових театрів.

1162

 В їх руках оживають ляльки: у Хмельницькому відбувся дитячий фестиваль-конкурс лялькових театрів. Цьогоріч його вперше проводили в два етапи. Адже, бажаючих показати себе в краї не бракує. Організатори певні, обирати кращих журі буде неймовірно важко. Серед учасників – три зразкових колективи та й решта труп – не менш професійні. 

 Тринадцять акторів плюс керівниця – весь акторський склад цьогорічної вистави з Кам’янець-Подільського вже за кулісами. Їх номер – дев’ятий, тож, всі активно готують інвентар. Гуртом підшивають ляльок і паралельно навчають нашу знімальну групу тому, що вміють найкраще – працювати з ляльками.

 Ляльки на руках, ляльки на головах. Носити ось такі велетенські маски, виявляється складно.

 Діти зізнаються, працювати на сцені і справді складно, та їм подобається. Певні, вистава, з якою приїхали – варта першості.

 «Примхливу принцесу» для них написала керівниця. В основі вистави – відома казка. Щоправда після апгрейду від неї майже нічого не залишилось.

 Тут вам і Пеппі Довга Панчоха, і паличка Гарі Поттера, і нечисть, і східні красуні. Керівниця трупи зізнається, із ними працювати найважче.

 Руками уже своїми колектив створив увесь інвентар.

 В журі кажуть, зважаючи на таке старання, судити суворо не будуть.

 Пані Наталія – сама відіграла не одну роль із лялькою. Тому із досвіду знає, це – важко.

 Організатори фестивалю кажуть, уже починають співчувати журі. Адже, певні, визначити кращих буде неймовірно важко. Серед учасників – 14 колективів, причому 3 з них – зразкові.

 За результатами конкурсу таких буде аж чотири. Перше місце розділили лялькові театральні колективи міст Шепетівка та Хмельницький, а, також, Полонської та Гуменецької ОТГ. 

" " " "