ПАРАД ВЕРТЕПІВ

526

Парад вертепів у центрі міста. Вихідними фольклорні гурти Хмельницької громади виконували обрядові пісні. Відбулось це одразу після Різдва. Більше 10 колективів не лише з центру, а й з сіл громади співали автентичних колядок.

Третій парад вертепів у місті. Проскурівською колядують аматорські та фольклорні  колективи громади. Та бажають українцям щастя і добра.

До міського святкування долучились представники із сіл громади. Артисти кажуть, після святкового столу є традицією колядувати в оселях.

Після ходьби Проскурівською захід продовжився на головній сцені Різдвяного ярмарку. Звідти лунали не лише знані, а й автентичні колядки. Одну з таких підготував гурт мікрорайону Книжківці. Артисти розповідають, у святковий період дотримуються народних традицій.

Справжній різдвяний вертеп – це і вечірня зірка, і коза, і Маланка. Ну, і цар Ірод, котрий шукав маленького Ісуса, аби вбити.

Парад вертепів вже став доброю традицією у святкові дні для нашого міста.

Минулого року загальноміська Коляда не відбулась через карантин. Але вже цього року вона об’єднала більшість хмельничан. Та на цьому святкування не завершуються, запевнили у міській раді.

Піднесений настрій на різдвяній сцені міста даруватимуть місцеві колективи, адже попереду ще два релігійних свята.

" " " "