16 дітей з Вінничини отруїлися хлором в аквапарку Хмельниччини (ОНОВЛЕНО)

558

Діти разом із дорослими відпочивали в Летичеві, а згодом відвідали аквапарк в Хмельницькому.

“За повідомленням Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, 6 січня 2022 року було зареєстровано інгаляційне отруєння хлором 16 дітей з Вінниччини, які напередодні перебували в аквапарку Хмельницького”, – йдеться у повідомленні Центру громадського здоров’я МОЗ України.

У розважальному закладі у той день відпочивало 50 мешканців смт. Турбів (Вінницька область), серед них 34 дитини віком від 2 до 7 років. У аквапарку вони пробули 8 годин. Після цього до лікарів за медичною допомогою звернулося 16 дітей:

“Усі постраждалі скаржилися на сльозотечу, кашель та задишку різного ступеня важкості. Оглянувши їх, медики Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні встановили попередній діагноз – інгаляційне отруєння хлором”.

Потерпілі отримали медичну допомогу, після чого 13 дітей вирушили додому, ще трьох госпіталізували до педіатричного відділення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Попередня причина отруєння – перевищення допустимого часу для таких розваг, адже діти були в аквапарку з 08:30 до 16:30.

ОНОВЛЕНО: за інформацією видання ye.ua, Держпродспоживслужба вже відібрала проби води та дослідили повітря на вміст хлору. Головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич зазначив, що відхилень від норми та перевищення концентрації хлору не виявили. У той же час, посадовець зауважив, що варто розуміти, що хлор є і в повітрі, і у воді.

Наразі, у поліції вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 325 КК України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням», в межах якого проводять перевірку.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.
 

" " " "