Парад вишиванок у Хмельницькому.

928

Море вишиванок розлилося вулицями Хмельницького. Цьогорічна святкова програма до Дня Незалежності була насичена українською символікою та єднанням поглядів у майбутнє. Вперше у нашому місті активності тривали цілий день. Ми вже розповідали про обласні заходи – рекорд для любителів солоденького та ярмарку від районів, нині – про фінал святкувань – міські – п’ятитисячну ходу у національному одязі та вечірню розважальну програму.

Святковий парад поєднувався з піснями та національними гаслами.  Посеред колони неможливо знайти людей, які прийшли вперше. У вишиванках вони щороку разом із дітьми. Кажуть, в такі миті відчувають єднання, яке не порівнюється ні з чим.

28 День народження держави запам’ятається приємними та важливими подарунками. 15 воїнів-АТОвців нагородили відзнакою міського голови «Воля і мужність». А четверо працівників комунальних установ отримали ключі від новеньких квартир.

Після урочистостей – відпочинок. Виступи на головній сцені розпочали «Шпилясті кобзарі». Чотири бандури і 260 струн, занурювали городян та гостей міста  в атмосферу чаруючу.

Закривали святковий день гурт «Мотор’Ролла».  Кажуть, репертуар підбирали, аби був до вподоби кожному. Концертну програму розділили 50 на 50.  Тобто, половина знакових пісень для українців вперемішку з добре відомими хітами гурту.

 

 

" " " "