Патрульні та рятувальники стали донорами

1333

440 мілілітрів у подарунок. Патрульні міста спільно з рятувальниками долучилися до Всеукраїнської акції «Здай кров – врятуй життя!». У рамках тижня безпеки дорожнього руху копи та  надзвичайники ділилися кров’ю з тими, хто постраждав у ДТП.

Поліцейська Віта до станції переливання крові навідується вдруге. Хоча має дівчина і чи не найпоширенішу – другу групу з позитивним резусом, та все ж, сподівається, декілька мілілітрів «дарованої» нею таки врятують комусь життя.

А ось Євген Марущак – рятувальник. Своєю кров’ю еменесівець ділиться вже втретє. Каже, – це не лише обов’язок, а й внутрішня мотивація – допомагати людям.

Щоправда, донорство дано не кожному. Це має бути людина віком від 18 до 60 років, з вагою тіла понад 50 кілограмів і головне – з відмінним здоров’ям. Окрім того, до здачі крові потрібно готуватися.

Щоранку з восьмої до тринадцятої години вся Україна збирає кров. Спочатку донорів частують чаєм та печивом, а потім за даровані мілілітри ще й заплатять.

Для студентів, курсантів – словом, тих, хто вчиться – свої переваги.

Для почесних та заслужених донорів свої пільги – від безоплатного проїзду і до безкоштовного обслуговування у лікарні. Та попри це, в Україні кров здають неохоче.

Якщо ж повернутися до наших героїв, то копи та  надзвичайники спільно долучилися до Всеукраїнської акції «Здай кров – врятуй життя!». У рамках тижня безпеки дорожнього руху вони поділилися кров’ю з тими, хто постраждав у ДТП.

Традиційно, найбільш затребувані – це групи крові з негативним резусом та четверта позитивна.

" " " "