Перехід на відновлювальну енергетику –  активісти закликають підписати звернення до лідерів політичних партій.

463

Планета під загрозою. Вчені б’ють на сполох – льодовики тануть, питна вода зникає, а грунти втрачають родючість. Ресурси планети людство використовує з небаченою швидкістю.А природні запаси води, грунту та чистого повітря – безцінні. Один зі способів протидії зміни клімату – перехід на відновлювану енергію. Петицію із таким закликом створили одразу кілька екоорганізацій. Активісти апелюють до громадськості та політикуму і просять кожного  поставити підпис.

Вода, повітря, грунт – усе це безцінний скарб, який людство поглинає через свою недбалість. Природні ресурси не встигають відновлюватись. Активісти  одразу кількох кліматичних  організацій в Україні створили звернення, де закликають переходити на відновлювальну енергію. Зокрема, в нашому регіоні – це відмовитися від планів добудови Хмельницької АЕС . Як варіант , кажуть в енергетичному кластері, пуск механізму створення енергокластерів.

Активісти кажуть, у держбюджеті потрібно передбачити кошти на екотранспорт та підготувати якісну законодавчу базу. Текст петиції вже підтримало більше трьох тисяч людей.

Розвиток сонячної та вітрової енергетики  – не лише можливість протидіяти зміні клімату, а й  перспективи для розвитку економіки у нашій області .Виробництво чистої енергії може принести ще й непоганий дохід.

 

" " " "