Перекрита дорога, невідомі молодики, шкидка та поліція: на Тернопільській – знову конфлікт через будівництво.

740

Перекрита дорога, невідомі молодики, шкидка та поліція: на Тернопільській – знову будівельний скандал. Не минуло 5 років як завершився попередній. І вже почався новий. Причина – та ж сама. Жителі будинку 34/1 виступають проти забудови сусідньої земельної ділянки. Кажуть, старт робіт зашкодить їхньому дому. П’ятиповерхівка збудована на плавунах, а, отже, щороку їде. Фундамент оголюється – будинок може завалитись. Щоб не допустити трагедії, зводити новий тут не можна, кажуть люди. Додають, це – не єдина причина їхнього спротиву. На цій ділянці будувати ще й незаконно. В 2015-му  це, власне, було доведено. Підприємству-забудовнику вже скасовували містобудівні та декларацію.

А, точніше, питання – варто чи ні тут зводити 10-поверхівку. Люди пішли у наступ й оголосили безстрокову мирну акцію протесту.

Люди додають, будують тут якраз незаконно. У 2015-му це вже доводили. Тоді, зважаючи на аргументи та чинне законодавство, забудовника позбавили права зводити тут висотку. В питанні суттєво підсобила влада обласного центру.

Тож, нещодавно почав стягувати на місце техніку. Власне, для того, аби її не пустити, люди практично поселилися під власним будинком. Чергують і вдень, і вночі. Кажуть, за цей час неодноразово піддавалися нападкам із боку невідомих. Ось ці молодики, котрі активно ховають обличчя, завжди поруч з місцевими активістами.

Як виявилось, хлопці не просто «красиві», а й роботящі. Усі вони – представники охоронної фірми. Принаймні в цьому нас запевнив ось цей чоловік.

Право заїхати на територію й почати будувати тут, кажуть, мають. Ось цей чоловік відрекомендувався представником інвестора.

Пан Віктор переконує, незважаючи на людські нападки, із документами у контори усе в порядку.

Місцеві наполягають, документи у контори-забудовника хоч і є, вони – незаконні. Бо базуються на неправомірному рішенні влади міста, котра не так давно внесла зміни до договору оренди, змінивши цільове призначення земельного наділу. При цьому абсолютно проігнорувавши генеральний план.

Зважаючи на це ,кажуть люди, будувати тут не дадуть – будуть домагатися справедливості через суд.

Місцеві кажуть, на допомогу міської влади уже не розраховують. Адже за роки боротьби її позиція суттєво змінилася.

" " " "