Пересувний музей-лабораторія. Ідея Агенції регіонального розвитку здобула перемогу у конкурсі проєктів

647

На Хмельниччині з’явиться пересувний музей-лабораторія. Проєктіз такою назвою переміг у конкурсі. Тепер гроші на його фінансування мають надати іноземні донори – це програма розвитку Організації Об’єднаних Націй. Спочатку музей-лабораторія курсуватиме Дунаєвецькою громадою, а згодом – і всією областю.

Маленька перемога. В агенції регіонального розвитку отримали позитивну відповідь на проєкт «Пересувний музей-лабораторія». Його мета – з допомогою цікавих експонатів заохотити дітей до науки. За приклад взяли досвід Львівської міськради.

Вартість проєкту – півтора мільйони гривень. Експонати переїжджатимуть в спеціальних кубах,тривалий час потрібен на їх виготовлення. Спочатку лабораторія курсуватиме Дунаєвецькою громадою – саме там особливу увагу приділяють навчанню підростаючого покоління.

Після втілення проєкту «Мобільний музей-лабораторія» в агенції планують провести тренінг «Як з допомогою смартфона просто та цікаво навчати дітей». Працюють в напрямку діджиталізації і далі.

В агенції лише цього року підготували 20 заявок на гранти. Серед напрямків роботи – туризм, культурна спадщина, економіка.

" " " "