Перша річниця Наркевицького громадського формування «Громада і порядок»

1205

Наркевицькому громадському формуванню «Громада і порядок» виповнюється рік. Нині одинадцятеро добровольців на громадських засадах допомагають поліції слідкувати за безпекою та порядком у тер громаді, адже одного дільничного на весь Волочиський район замало. Крім того, тут зрозуміли, що вирішувати проблеми ще на стадії їх зародження ефективніше, тож для школярів організували так звану школу медіації – коли учні розв’язують конфлікти без втручання дорослих. Хмельницький центр розвитку місцевого самоврядування показав і журналіста, і представникам інших тергромад області, як за рік покращилася безпека Наркевицької громади .

За освітою – земле впорядниця, за покликанням – захисниця громадського порядку. Пані  Сніжана очолює громадське формування «Громада і порядок» у Наркевичах. Під її керівництвом одинадцятеро добровольців допомагають поліції забезпечувати порядок у громаді.

Далеко не всі права, котрі мають патрульні, так само належать і «дружинникам». Фактично сфера їхнього впливу – профілактика, попереджування злочинності.

А ще не дають кривдити рідних домашнім тиранам – стримують домашнє насилля до приїзду поліцейських. Кажуть, таким чином кількість правопорушень значно знизилася. Всього в області нині діють понад п’ять десятків громадських формувань, подібне Наркевицькому є лише у Колибаївській ОТГ. Щораз більше інших громад замислюються над утворенням поліцейської служби у себе.

У кожного бачення різне, тому Хмельницький центр розвитку місцевого самоврядування і запросив представників тер громад області, аби наочно продемонструвати практичне втілення в життя проекту «Сусідської взаємодопомоги» й громадських формувань.

Відео одразу потрапляє на монітор комп’ютера голови ОТГ. Кажуть, це – один із найкращих способів профілактики як злочинів так і адмінправопорушень. А ще школярі не курять й не розпивають алкоголю, щонайменше на вулицях Наркевичів. До юні, тут, до речі, особлива увага. Влітку започаткували школу медіації. Роман – один із її випускників.

 

" " " "