Перший чемпіонат серед охоронних та захисних собак

1257

Турнір не для слабких духом. І це не тільки про тварин, а й про людей. Вперше на Хмельниччині пройшов чемпіонат України серед охоронних та захисних собак. Пітбулі, добермани, вівчарки…загалом понад півсотні учасників зі всієї країни з’їхалися, аби позмагатися. Для чотирилапих створили штучні умови. Перша – начебто у дім пробирається грабіжник. Друга – імітований напад на господаря. Журі конкурсу оцінювали, як справлялися з випробовуванням собаки-охоронники та собаки-захисники.

Турнір не для слабких духом. І це не тільки про тварин, а й про людей. Вперше на Хмельниччині пройшов чемпіонат України серед охоронних та захисних собак.

У той час, коли учасники реєструвалися, до виступів готувалися і кінологи. Сьогодні вони – у ролі грабіжників або нападників. Для цієї ролі спеціального одягу та взуття замало, у першу чергу, потрібна впевненість у собі та вкрай необхідна любов до тварин.

А ось перевіряти чи захищені у кінологів боки та зап’ястя будуть майже півсотні учасників. Пітбультер’єри, стафордшири, вівчарки… аби позмагатися, на Хмельниччину прибули чотирилапі зі всієї країни.

Хоча, ми знайшли одного більш-менш дружелюбного собаку. Не те, щоб він нас слухав, але й не залишив зубатий автограф.

Зулу – вже сім років. Ця собака – неодноразовий чемпіон України, Білорусі та Молдови. Для пана Юрія чотирилапий – справжній друг. Такого великого улюбленця, зізнається власник, утримувати важко, втім не настільки, якби довелося вживатися з котом.

З Багірою ми так і не подружилися. Їй – всього два роки. Вона – талановита і здібна, втім поки що тільки навчається.

А ось зі стафордширом Чаком ми навіть і не спробували подружитися. Собака – занадто серйозний і, як розповів нам власник Павло, не тільки на чемпіонаті, а й у житті.

Усіх чотирилапих, котрим не страшні вогонь, вода чи висота, поділили на дві групи. Одні змагаються як собаки-охоронники, інші – як собаки-захисники.

Для чотирилапих створили штучні умови. Собаки-охоронники проходять випробування, де у дім начебто пробирається грабіжник.

Для собак-захисників зімітували напад на господаря.

Наші герої – Зулу, Чак та Багіра, до прикладу, змагалися як собаки-захисники. У їх виступах журі оцінювали здатність вступитися за власника. Для охоронних собак головні критерії – вроджена недовіра та самостійність.

Нагадаємо, чемпіонат України серед охоронних та захисних собак на Хмельниччині проходив вперше, втім не востаннє. Це – тільки початок, кажуть організатори, продовження однозначно буде.

 

 

 

 

 

" " " "