Перший чемпіонат серед охоронних та захисних собак

657

дводка: Турнір не для слабких духом. І це не тільки про тварин, а й про людей. Вперше на Хмельниччині пройшов чемпіонат України серед охоронних та захисних собак. Пітбулі, добермани, вівчарки…загалом понад півсотні учасників зі всієї країни з’їхалися, аби позмагатися. Для чотирилапих створили штучні умови. Перша – начебто у дім пробирається грабіжник. Друга – імітований напад на господаря. Журі конкурсу оцінювали, як справлялися з випробовуванням собаки-охоронники та собаки-захисники.

Хоча, ми знайшли одного більш-менш дружелюбного собаку. Не те, щоб він нас слухав, але й не залишив зубатий автограф.

Зулу – вже сім років. Ця собака – неодноразовий чемпіон України, Білорусі та Молдови. Для пана Юрія чотирилапий – справжній друг. Такого великого улюбленця, зізнається власник, утримувати важко, втім не настільки, якби довелося вживатися з котом.

Пітбулі, добермани, вівчарки…загалом понад півсотні учасників зі всієї країни з’їхалися, аби позмагатися. Усіх чотирилапих поділили на дві групи. Одні змагаються як собаки-охоронники, інші – як собаки-захисники.

Для чотирилапих створили штучні умови. Собаки-охоронники проходять випробування, де у дім начебто пробирається грабіжник.

Для собак-захисників зімітували напад на господаря.

Нагадаємо, чемпіонат України серед охоронних та захисних собак на Хмельниччині проходив вперше, втім не востаннє. Це – тільки початок, кажуть організатори, продовження однозначно буде.

" " " "