«Знай і люби свій край»

2657

22 техніки та понад 800 робіт. У Хмельницькому обиратимуть кращих представників із декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Діти із усієї області трудилися над своїми виробами кілька тижнів. Нині свої творіння привезли до обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Кращі з кращих презентуватимуть наш край у Києві.

Художня вишивка, м’яка іграшка, вироби з природніх матеріалів тощо. У Хмельницькому розпочався конкурс «Знай і люби свій край». До обласного центру зі всього Поділля звезли майже 800 робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Конкурсне журі очолює Світлана Делікатна. Вона знана писанкарка Хмельниччини. Ледь зайшла до зали – одразу бере до рук роботи у цій техніці. Каже, оцінювати дітей дуже важко. Усі вони різні, цікаві та талановиті. А на конкурсі такого високого рівня усі твори виглядають майже ідеально.

Серед 22 представлених технік, винятковістю та простотою вирізняються витинанки. Вони тісно пов’язані із побутом та історією нашого краю. Цю техніку у своїх оселях використовували креативні люди, адже завдяки звичайному листку паперу можна було надати своєму будинку унікальності.

Протягом трьох днів конкурсне журі обиратиме кращих і вже незабаром роботи призерів поїдуть до Києва на Всеукраїнський конкурс.

" " " "