Перший еко-кемпінг на Хмельниччині

925

Відпочинок ще доступніший. На Хмельниччині планують облаштувати перший еко-кемпінг«Бакота». Інноваційний туристичний проєкт впроваджують у Староушицькій громаді. Він, запевняють розробники, змінить формат відпочинку на Дністрі вже у наступному році.

Територія меду, сиру та вина. Село ГораївкаСтароушицької громади може стати туристичною Меккою українського Подністер’я. Для цього населений пункт має все необхідне. З року в рік неймовірні красоти Бакоти приваблюють все більше туристів. На туризмі навчилися заробляти і жителі села.

Наступного року, прогнозують експерти, до цієї цифри додасться ще кілька тисяч. Туристи їдуть і не проти платити за свій відпочинок, єдине за свої гроші хочуть відповідних умов.

Відпочинок на Бакоті хочуть зробити доступнішим та кращим. Наступного року у селі Гораївка планують облаштувати перший еко-кемпінг.

Саме так виглядатиме український відпочинок за європейськими стандартами. Інноваційний туристичний проєкт, запевняють розробники, змінить формат перебування на Дністрі вже у наступному році. У цьому шукають інвестора, який візьметься за будівництво еко-кемпінгу.

Другий варіант – державно-приватне партнерство або співпраця громади та приватного інвестора. Третій варіант – суто приватні інвестиції. У будь-якому випадку виграють усі.Для інвестора це – прибуток, для ОТГ – додаткові робочі місця таще одне джерело прибутку – реалізація продуктів місцевого виробництва.

Реалізація проєкту у Гораївці стартує у квітні наступного року і влітку того ж таки 2021-го еко-кемпінг «Бакота» вже зможе приймати туристів.Якщо проєкт приживеться на Хмельниччині, то матиме шанс на життя в інших громадах України, починаючи від Херсонщини до Львівської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Сумської областей.

" " " "