Персональні премії та стипендії за здобутки в освіті. В Хмельницькому відбулася позачергова сесія міської ради

972

Напередодні дня міста хмельницьких депутатів скликали на позачергове засідання сесії. На розгляд обранцям запропонували майже десяток питань. Серед основних – присвоєння звання почесний громадянин міста Хмельницького. Також депутати призначили персональні стипендії за успіхи у освітній галузі педагогам і учням.

У першому проєкті рішення комісія визначила одного претендента на звання почесний громадянин міста Хмельницького. За поданням ним став відомий хмельницький архітектор Гнат Чекірда.

Проте за ініціативою міського голови звання почесного присвоїли ще одному хмельничанину. Він поклав своє життя у російсько-українській війні.

Свої премії та стипендії вже до дня вчителя отримують кращі педагоги та учні. Відзначили і випускників, котрі здобули високі бали при складанні ЗНО. Таких цьогоріч четверо. Вони отримають грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень.

Кнопку «за» депутати натиснули і щодо відключення одної із  багатоповерхівок від централізованого теплопостачання. Від цієї послуги люди відмовилися самі. Натомість обладнають свої помешкання індивідуальним опаленням.

Також на позачерговому засіданні було оголошено про створення депутатської групи «За Майбутнє  Хмельниччини» у Хмельницькій міський раді. До їх складу увійшли депутати партії «Поруч» та інші обранці.

Підтримали депутати звернення до владної верхівки України щодо заборони ліквідації локомотивного депо у Гречанах. Остання сесія цієї каденції відбудеться на початку жовтня і стосуватиметься бюджетних питань міста.

" " " "