Петанк, флорбол та чирлідинг.

2096

Петанк, флорбол та чирлідінг вже зовсім скоро можуть з’явитися у хмельницьких школах. Волонтерський рух «Junior Z» презентував альтернативні спортивні модулі для уроків фізичного виховання. На тренінги запросили директорів шкіл та вчителів. Їм показали, як можна звичайний урок фізкультури зробити цікавим та розвивати дітей за їхніми можливостями.

Спорт завжди в моді. Корисні звички і любов до нього дітлахам розвивають зі шкільних років. Та не всі можуть похизуватися у володінні футбольним чи баскетбольним м’ячем. Тому волонтерський рух «Junior Z» пропонує доступні та цікаві спортивні напрямки, які можна викладати на уроках фізичного виховання.

Однією із фізичних дисциплін, яку  презентували, є флорбол. Це командна гра, яка підходить для хлопців і дівчат. Починати тренування можна з першого класу. Вона схожа на хокей, от тільки грають її у звичайному спортивному залі.

Так виглядає чирлідинг в США. В нас така дисципліна тільки починає набирати обертів. Танцювати корисно і весело – переконані представники цього виду спорту. Якщо його таки впровадять – наші футбольні і баскетбольні команди розважатимуть групи підтримки.

Петанк – вид спорту для всіх. Його можна грати на шкільних сходах, подвір’ї чи в спортивному залі. Ніяких обмежень в дрес-коді та фізичних можливостях дітей.

А ще бадмінтон, фрісбі та самбо. Все це може стати реальністю для наших школярів. І перші кроки до втілення  мрії про спортивну молодь вже зроблені. На рівні Міністерства освіти України розроблено 33 модулі, які можна викладати в школах. В Хмельницькому був підписаний перший меморандум про співпрацю з рухом  «Junior Z».

Для введення цих дисциплін на уроках фізичного виховання потрібна згода батьків та бажання вчителів. І міський бюджет стане в поміч тільки тим школам, які захочуть розвиватися. Влада обіцяє ще й фінансово мотивувати вчителів фізичного виховання.

Після презентації та навчальних тренінгів вчителі почали міркувати, що було б актуальним в їхній школі.

 

" " " "