Підготовче засідання у справі Бурлика.

1501

На лаві підсудних – депутат обласної ради. Віктору Бурлику інкримінують хуліганство за розтрощений турнікет. Свободівцю  загрожує штраф, позбавлення або обмеження волі. Поки ж відбулося підготовче засідання – підтримати однопартійця прийшли його однодумці .

Потрощений турнікет та зірване засідання сесії обласної ради – так у березні  депутат Бурлик відзначився свої темпераментом. Тоді молотом  обласний обранець зніс  металеву перешкоду кількома дужими ударами. А от кому та скільки завдав шкоди – має з’ясувати суд. Поки ж свободівець своєї вини не визнає. Каже, виконував волю народу. Підручними засобами.

Підтримати Віктора Бурлика під Хмельницький міськрайонний суд  прийшли його однопартійці та юні представники ГО «Сокола». Сам фігурант кримінальної справи каже, що нікого не просив про підтримку. Соратники по партії кажуть, Бурлик  нічого не порушив, адже діяв в інтересах громади.

В обвинувальному акті Бурлику інкримінують хуліганство – за це порушник може заплатити штраф, йому світить обмеження волі чи навіть арешт.

Захисник обвинуваченого каже, обвинувальний акт складений  узагальнено – не вказано правопорушення та не викладено обставини і склад злочину.

Металева конструкція за паперами належить заводу «Нева», представники якого на підготовче судове засідання не з’явилися. До того ж сторона захисту вимагає присутності на засіданні голови адміністрації Олександра Корнійчука. Поки ж обвинувальний акт відправили на доопрацювання прокурору, тож дата наступного судового засідання невідома .

 

" " " "