«Підліток та поліція»

1074

Не відчиняти двері навіть поліції, відмовитися від обшуку та наполягати на присутності батьків. До всеукраїнського тижня права у гімназії №1 правоохоронці міста розповіли про права неповнолітніх. Уповноважений з прав людини та патрульна поліція Хмельницького у дискусійно-гральній формі провели лекцію учням 9-го класу.

Не відчиняти двері навіть поліції, відмовитися від обшуку, втім не від огляду та наполягати на присутності батьків. До всеукраїнського тижня права у гімназії №1 правоохоронці міста розповіли про права неповнолітніх.

У рамках всеукраїнського тижня права, уповноважений з прав людини та патрульна поліція Хмельницького завітали до дев’ятикласників. Лекцію «Підліток та поліція» провели у дискусійно-гральній формі, адже жива бесіда значно краще сухої теорії.

Говорили про право на освіту та власну думку, щоправда це учні і так добре знають, а ось, що робити, коли право дитини порушує сам поліціянт, тямки не ймуть. А все тому, що, жодного разу ні учасниками, ані очевидцями подібних ситуацій не ставали. Самі ж патрульні запевняють, на щастя, за майже два роки служби у Хмельницькому таких прикрих випадків і не було.

Насправді, у поліціянтах школярі вбачають своїх друзів, втім, якщо так станеться, що їх права порушуватиме сам правоохоронець – тепер точно захиститися зможуть.

 

" " " "