Підприємці та промисловці шукали шляхи для підняття економіки

2551

Днями у місті Волочиськ на машинобудівному заводі  «Мотор Січ» відбулося розширене засідання правління союзу промисловців і підприємців Хмельницької області. Аби вирішити проблеми галузі  участь у заході взяли бізнесмени¸ керівництво Тернопільської та Хмельницької областей та народні депутати України.

Близько семи десятків очільників різних підприємств Хмельницької області, керівництво краю та народні депутати   України днями з’їхалися у місто Волочиськ аби обговорити проблеми та подальший план дій, спрямований на підняття української економіки. Це місце вибране не випадково, тут діє підприємство  одного із флагманів національної промисловості – Запорізького машинобудівного заводу «Мотор Січ».

Цей завод-гігант є невід’ємною складовою вітчизняного виробництва. Окрім виробництва гелікоптерів та двигунів для авіаційної галузі  Запорізький машинобудівний завод «Мотор Січ» чималу лінійку своїх товарів випускає саме для народного вжитку.  Як запевняє генеральний  конструктор заводу, Народний депутат України В’ячеслав Богуслаєв, потрібно більше уваги приділяти саме українському виробництву. А потенціалу в нашої країни вистачає.

Хмельницька область є, в першу чергу, аграрною. Але аби вийти на зовсім новий рівень отримання фінансових надходжень, мало  займатися тільки вирощуванням. Переробка та створення товарів і є тим рятівним колом економіки країни. В свою чергу, це дасть змогу збільшити відрахування до державних бюджетів та створити більшу кількость робочих місць.

Посадовці із сусідньої –Тернопільської – області  переконують, потрібно більше уваги приділяти навчанню молоді саме у виробничих напрямках.

Хмельницькі чиновники кажуть, потрібно зменшити імпортозаміщення, бо це дасть поштовх  збільшити попит на вітчизняні товари.

Свого часу на Волочиському машинобудівному заводі «Мотор Січ» працювало близько п’яти тисяч жителів  як Хмельницької, так і Тернопільської областей. За період незалежності він не тільки вистояв у не прості часи, але й зараз є вагомою складовою  наповнення бюджету Волочиського району.

" " " "