Підприємці «зливають» недобросовісних колег

829

Плюс п’ять тисяч «білих» працівників. На Хмельниччині більшає офіційно працевлаштованих. Податківці кажуть, це – результат спільної роботи із спеціалістами Держпраці. Від початку року посадовці обидвох структур здійснили понад 300 фактичних перевірок бізнесу. В результаті яких виявили більше сотні тіньових робітників. Нагадаємо, штраф за одного складає понад 100 тисяч гривень. Аби його уникнути працівників легалізують. Більше того, ті, хто уже працює у правовому полі зливають тих, хто трудиться у тіні, кажуть податківці.

300 перевірок, 200 протоколів і 100 неоформлених працівників – такий результат перевірок підприємців краю. Він – не головний, переконують податківці. Додають, найбільше тішать не штрафи, а зміна свідомості роботодавців– вони активізувалися й почали масово оформлювати працівників. Найкраще  спрацювали представники будівельної галузі.

Податківці додають, посприяли збільшенню штатних працівників й зміни в законодавстві. Краяни особисто зацікавлені в тому, аби працювати у правовому полі, адже, інакше, не матимуть права на ту саму субсидію.

Допомагають витягувати бізнес з тіні і самі підприємці. Чимало з тих, хто працює офіційно зливають колег, котрі трудяться поза законом. Нічого особистого – звичайний бізнес.

Завдяки людям, чесним бізнесменам, податківцям та інспекторам держпраці лише за останні два місяці кількість оформлених робітників в краї зросла на 5000. А це – понад 5 мільйонів доходів до бюджетів різних рівнів.

" " " "