Пільги – готівкою: в управлінні соцзахисту черги не припиняються.

621

Пільги – готівкою. В управлінні соцзахисту черги не закінчуються. Мало того, що тут видають електронний квиток – приймають і заяви на отримання комунальних пільг живими грішми. Таким чином виконують постанову Кабміну, котрий дещо схибив в інформаційній політиці. Річ у тім, що за виборами монетизацію пільг просто прогавили – вона завершилась іще в жовтні 2019-го, але про неї ніхто не знав. В обласному центрі, до прикладу, із 13 з половиною тисяч людей зі статусом, на той час заяви про отримання державної компенсації написала лише тисяча городян. Це ж саме –у всій Україні. Зважаючи на це, кампанію продовжили, спровокувавши черги – люди бояться не встигнути.

В управлінні соцзахисту Микола Васильович – охоронець, утім, уже кілька днів працює як спеціаліст.

Чоловік підказує пільговикам як писати ті самі заяви, котрі дають можливість гроші отримувати не Ощадбанку, а на руки.

Такій допомозі спеціалісти управління соцзахисту раді. Не приховують, у них наразі – аншлаг. Лише протягом січня тут прийняли понад 2 тисячі заяв на отримання пільг готівкою. В лютому охочих брати гроші за комуналку більшає. Щодень – черги, адже люди бояться не встигнути. В соцзахисті кажуть, дарма.

Річ у тім, що пільга за комунальні нараховується автоматично. Тож, по суті, отримувачі не втрачають нічого.

В управлінні соцзахисту наголошують, пільгу готівкою на будь що витрачати не можна. Нею треба покрити всі комунальні. Якщо гроші залишились – тоді вони ваші. Якщо не стало – доплатіть. Головне – розрахуйтеся із конторами-постачальниками. Інакше, навіть після такої черги, пільгу на руки заберуть.

 

 

 

" " " "