До пірнання в ополонку – готові!

924

А той третій праздник – святе Водохреща! Вже завтра хмельничани та й краяни у цілому пірнатимуть у ополонки. Для цього на території області облаштували 35 місць для купання, у самому місті – поблизу аварійно-рятувальної станції на набережній.

Вже завтра Південний Буг наповниться не тільки сміливцями-рибалками, а й сміливцями, котрі пірнатимуть в ополонки. У Хмельницькому занурюватися у йорданську воду можна поблизу аварійно-рятувальної станції, саме тут спеціально облаштували місце для купання.

Такі місця для купання облаштували не тільки у Хмельницькому, а й на території всієї області. На кожному пункті цілодобово чатуватимуть рятувальники, правоохоронці та медики.

Аби допомога медиків не знадобилася, готувати організм до занурення потрібно заздалегідь.

А ось пірнати в ополонку треба правильно. Спочатку – зробити розминку, розтерти тіло рушником, а вже потім заходити. До слова, робити це потрібно не швидко, але й не повільно. Довго перебувати у крижаній воді також не можна.

Якщо про ці правила варто пам’ятати, то алкоголь потрібно забути.

А загалом, рятувальники закликають бути обережними. Пам’ятати – цього року лід ненадійний, тому збиратися компаніями біля ополонок – зась. У випадку біди, запевняють мнсівці, врятують, втім щиро сподіваються, що схеми порятунку застосовувати не прийдеться.

А ось купатися самотужки рятувальники взагалі не радять. Адже у випадку біди життя і здоров’я того, хто шубовсьнув буде залежати тільки від нього самого.

Тому, аби не трапилося лиха, запевняють, краще купатися на спеціально облаштованих місцях.

 

" " " "